22 Jan 2016

WILDCARD animation 2015 Winner!

Het jury rapport luidt: De maker weet met een eenvoudig vormgegeven karakter, met een typemachine als hoofd, een volkomen geloofwaardig en innemend persoon neer te zetten. Typewriterhead vertelt een persoonlijk en tegelijkertijd heel herkenbaar verhaal dat zich kenmerkt door sterke filmische beelden, een intensieve cameravoering en een effectieve montage. Met elk shot weet de maker de juiste sfeer te treffen. Bij Typewriterhead komen verhaal, animatie en filmtechniek bijzonder goed samen. Reden om Eric Giessmann de Filmfonds Wildcard Animatie 2015 toe te kennen.

Engl:

The jury report reads: The maker knows to lay down with a simply character design, with a typewriter as head, a perfectly credible and likable person. Typewriterhead tells a personal yet very recognizable story that is characterized by strong cinematic visuals, an inventive camera work and an effective assembly. With each shot the maker knows to take the right atmosphere. At Typewriterhead come narrative, animation and film technique very well together. Reason to grant Eric Giessmann the Film Fund Wildcard Animation 2015.

Leave a Comment

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.